Haber

Trafik Polisi Motosiklet Sürücüsüne Tavsiyede Bulundu

SAMSUN’da trafik kurallarına uymayan motosikletçiyi durdurarak tavsiyelerde bulunan polis memuru Gökhan Alper Yıldırım (43), “Tarlasında üretim yapamayan çiftçi nasıl üzülüyorsa, can ve mal kaybıyla sonuçlanan kazalara da üzülüyoruz.”

Olay, Atakum ilçesinde meydana geldi. Şahin polis Gökhan Alper Yıldırım, Atatürk Bulvarı Baruthane mevkiinde hız yapıp hız yapan Muhammet Fatih Ukte’yi (27) takibe aldı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Kontrol Şubesinde görevli polis memuru Gökhan Alper Yıldırım, trafikte tehlikeli bir şekilde seyir halindeki motosiklet sürücüsünü Otoyol Kavşağı’na geldiğinde durdurdu. Yıldırım, motosiklet sürücüsü Ukte’ye, “Sen ölürsen annene, babana ne diyeceğiz evladım?” ve duygusal bir konuşma yaptı. Diyaloğun sosyal medyada yayılması üzerine Yıldırım, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak tebrik etti.

5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin’e rahmet dileyen Gökhan Alper Yıldırım, “Her motosikletli polisin gönlünde taht kuran, idolü olan ve 19 Temmuz 2017’de menfur bir terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin’i rahmetle anıyorum. Samsun ili Atakum ilçesi Baruthane mevkiinde saat .30 ve 12.45 çok hızlı giden ve tehlikeli şerit değiştiren bir genç kardeşimi fark ettim kırmızı ışıkta ihlali yapınca Otoyol Kavşağında durdurdum.Kendisini uyarmak ve uyarmak istedim.Bildirmek istedim.Kabahat ne olursa olsun kabahatin cezası normal olacaktır.Sonuç olarak yanlışlıkla teşebbüs edilebilir.İhlal var bu ihlalin önüne geçilsin diye uyardım olay. kendiliğinden oldu ve bu yüzden kendisi ile bir daha görüşme fırsatım olmadı. Ancak böyle bir şansım olursa tekrar görüşmek ve konuşmak isterim” dedi. “AŞKIN DİLİ HAKİM OLMASI GEREKİYOR.” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kendisini arayarak sözlerinden dolayı tebrik ettiğini ve şoförle diyaloğundan etkilendiğini belirten Yıldırım, “Takdire şayan bir şey varsa o da bizim yüzyılımızda Cumhurbaşkanımızın onu ‘Türkiye Asrı’ diye lanse etmesindendir. Çünkü tüm kurumların kendi sorumlulukları vardır. Kendisinin yapması gereken görevler vardır. ‘Türkiye Asrı’ kapsamında trafik ailesinin misyonu, vatandaşlarımızla her zaman diyalog halinde olan bizlerin misyonu; sevgimizi olabildiğince yüksek bir biçimde göstermek, sevginin dilini hakim kılmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Türkiye Asrı’nda sevginin dili olması için her türlü gayret ve çabayı sarf etmeye çalışıyoruz. İçişleri Bakanımızla bu kapsamda bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisinin de motosiklet kullandığını beyan ederek sözlerden etkilendiğini söyledi.”

Kazaları önlemek için tüm denetimleri yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Yaralamalı kazaların yüzde 60’ı, özellikle motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalar. Tabii burada motosiklet sürücüleri suçlu demek istemiyorum. Çünkü kimin kusurlu olduğu önemli değil. Yaptığımız kontrolleri bu noktaları azaltmak ve maddi hasarlı ya da yaralanmalı kazaları önlemek için yapıyoruz. Bu nedenle inşallah muvaffak oluruz, milletimizin hayırlı ve güler yüzlü bir şekilde hayatını devam ettirmesini temenni ederim” dedi.

guce-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu