Haber

TFF, Şampiyonluk Kupası’nı değiştirdi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. kuruluş yılı vesilesiyle Süper Lig, 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Türkiye Kupası ve Harikalar Kupası şampiyonluk kupalarında değişiklik yapıldı.

“Kupaların tasarımları yenilendi”

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TFF Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Spor Toto Üstün Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Üstün Kupası’nda şampiyon olan takımlara verilen kupaların tasarımları yapılacak. yenilendi.

“Kupa önce Samsunsporluların elinde yükselecek”

Bu kupalardan ilki Spor Toto 1. Lig Kupası, 2022-2023 dönemini şampiyonlukla tamamlayan Yılport Samsunsporlu futbolcuların elinde Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda yapılacak. Uzun bir çalışmanın ardından ortaya çıkan yeni şampiyonluk kupasının ana ilham kaynağı, futbolun tüm paydaşlarının oluşturduğu aile konsepti ve bu büyük aileyi bir araya getirip kenetleyen Ay Yıldızlarımız oldu.

“Türkiye Futbol Federasyonu bir ailedir”

Türkiye Futbol Federasyonu bir ailedir. Federasyon, kulüpler, futbolcular, taraftarlar ve futbol camiası bu ailenin 5 temel yapı taşıdır. Federasyonun 100. yılında bu özel kupa tasarlanırken, futbol camiası bir aile olarak düşünülmüş, bu unsurlar birleştirilmiş ve kupa futbolun yıldızlarına atfedilmiştir. Yukarıdan bakıldığında bu unsurları bir araya getiren 5 koldan oluşan yıldız şeklinde bir kupa tasarlandı. Motiflerle süslenmiş 5 kol 90 derece bükülerek taban üzerinde birleşerek bir yıldız oluşturmaktadır.

“Sonsuzluğu, kararlılığı ve toplum olmanın yapı taşını, aile olmayı anlatıyor”

Pencereler, ışığı getiren ve aileleri dış dünyayla buluşturan unsurlardır. Kupanın kollarında tarihi kültür mirasımızda yerini almış pencere ve cumbaların mimari süsleme unsurlarından biri olan Meşhrebiye geometrik desenleri kullanılmıştır. Bu kalıplar sonsuzluğu, istikrarı ve topluluk olmanın yapı taşını, aile olmayı tasvir ediyor.

“Kupa futbolun yıldızlarına ithaf edilmiştir”

Son olarak kupanın üzerinde futbolu en güzel simgeleyen futbol topu ile kupanın tasarımı tamamlandı ve kupa futbolun yıldızlarına atfedildi. Bu vesileyle Spor Toto 1. Lig’de şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig’e yükselen Yılport Samsunspor’u tebrik ederiz.”

boztepe-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu