Ekonomi

Lastik mağazalarında yoğunluğu değiştirin

Lastik mağazalarında yoğunluğu değiştirin

DÜZCE – Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte otomobil lastiği dükkanlarında yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Ülke genelinde zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona erdi ancak kar yağışı nedeniyle sürücüler araçlarına yaz lastiği takmada gecikmeler yaşadı. Havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçi dükkanlarında yoğunluk yaşanmaya başlandı. Düzce’de vatandaşlar araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastikçilerinde toplandı.

“Kar nedeniyle biraz gecikme oldu”

Türkiye’de 1 Aralık’ta başlayan kış lastiği uygulamasının 1 Nisan’da sona erdiğini vurgulayan oto lastik ustası Ümit Sel, “Araçlarda motor ve şanzıman kadar önemli bir şey var, o da lastikler. Yazın yazın kışın da kışın lastik kullanmak zorunda kalıyoruz.Bazı vatandaşlar bize “Kış lastiğim var, yaz lastiği almak istemiyorum. Bunlarla yazı geçirebilir miyim?” diye sorar. Kış lastiği ile yazı geçiremezsiniz. Çok risklidir, çok tehlikelidir. Kış lastikleri doğası ve hammaddesi gereği çok farklı özelliklere sahiptir. Yaz lastiklerinin misyonu ise; Kış lastiğinin yazın yapamayacağını, yaz lastiği kullanmazsak araçta çok ses olur, titreşim çok olur, “Dengeye yük biner. Fren aralığı uzar. Testlerde 2-3 metre daha uzar. 2-3 metre çok değerli bir mesafe. Hayat kurtaran bir mola diyebiliriz. Bu nedenle mutlaka yaz lastiğine geçilmesi gerekiyor” dedi.

Yoğun bir yoğunluk yaşadıklarına işaret eden Sel, “Bu yıl döneme biraz geç başlayabildik. Bildiğiniz üzere nisan başında kar yağışı etkili oldu. Bu nedenle biraz gecikme yaşandı. . Şu anda biraz yoğunluğumuz var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu