Sağlık

Sandaloz sakızı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Sandaloz sakızının yan etkileri…

Beslenme uzmanlarının önerdiği ağacın özsuyundan elde edilen bu tür sakızın faydaları saymakla bitmez. Sağlıklı bir vücuda kavuşmak için tercih edilmesi gereken bitkisel yöntemlerden biri de sandaloz sakızıdır.

Zayıflama ilaçlarının içeriğinde de yer alabilen bu bitki reçinesinin tüketildiği alanlarda da çeşitlilik bulunmaktadır. Sandaloz sakızının faydaları ve sandaloz sakızı nasıl kullanılır sorularına yanıtlar burada!

SANDALOS SAKIZI NEDİR?
Sandaloz sakızı, Kuzey Afrika civarında yetişen sandal ağacı ağacından elde edilen bir sakızdır. Boyu ortalama 6 metreye kadar ulaşabilen bu ağacın kollarından ve gövdesinden özel bir bal elde ediliyor. Sakız kıvamında olan bu bal sandaloz sakızı olarak bilinmektedir.

Sandal ağacı Kuzey Afrika’da sıcak iklime maruz kaldığı için bala benzeyen bu sıvı sakız gibi erir. Eriyen sakızın rengi beyaza yakın sarıdır. Elle tutulduğunda kolaylıkla dağılma özelliğine sahiptir.

Sandalosa ağacı Türkiye’nin iklim kurallarına uymadığı için Türkiye’de bulunmuyor ancak sandal ağacı sakızı aktarlar ve benzeri yerlerde satılabiliyor.

Sandaloz Sakızının Bilinmeyen 6 Faydası

1. Ağrıyı hafifletir

İlaçsız kas ve baş ağrılarının giderilmesini sağlar. Sandaloz sakızı kan akışını hızlandırır ve ağrıyı hafifletir. Baş ağrısı durumlarında ve yorgun olunduğunda ağrıyı vücuttan uzak tutmak için tercih edilebilir.

2. Yağ yakımını hızlandırır

En çok tartışılan konulardan biri de zayıflamaya olan katkısıdır. Sandaloz sakızı kilo vermek için yağ yakımının başlatılmasına yardımcı olur. Metabolizmanızı hızlandırmak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız sandaloz sakızını deneyebilirsiniz.

3. Kan basıncını dengeler

Artan kan basıncı başka hastalıkları da beraberinde getirebilir. Tansiyonunuzu doğal yollarla düşürmek istediğinizde Sandaloz sakızı kullanılabilir çünkü bu sakız damarları rahatlatan özelliği sayesinde yükselen tansiyonu azaltır. Düzenli tansiyon ilacı kullananların doktor kontrolünde tüketmesi tavsiye edilir.

4. Bağırsakları harekete geçirir

Kilo vermek için bağırsakların etkili bir şekilde çalışması gerekir. Bağırsakların sadece kilo vermek için değil, genel vücut fonksiyonlarının düzgün ve temiz çalışabilmesi için de sistematik harekete ihtiyacı vardır. Sandaloz sakızının içindeki uyarıcı maddeler kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırır ve bağırsakları temizler. Ayrıca mide yanması ve şişkinlik gibi şikayetlerin azalmasına da yardımcı olur.

5. Uzun süre tok kalmanızı sağlar

Sandaloz sakızının içerdiği vitamin ve mineraller beyne tokluk hissi verir. Bu nedenle zayıflamak isteyenler bu sakızı kullanmayı tercih edebilirler. Bu sakız beyne ve mideye bir uyarı göndererek daha sonra kendinizi aç hissetmenizi sağlar.

6. Ağız ve diş sağlığını korur

Sandaloz sakızı çiğnendiğinde ağızda oluşan tükürük, onu bakterilerden koruyan özel bir salgı salgılar. Çürük ve iltihapları önleyen sandaloz sakızı aynı zamanda ağızdaki kötü kokuyu da ortadan kaldırır.

SANDALOS SAKIZININ YAN ETKİLERİ

Sandal ağacı sakızının uzun süre çiğnenmesi durumunda çene kemikleri zarar görebilir. Sandal ağacı sakızının en sık görülen yan etkisi mide yanmasıdır. Bir defada çok fazla sandaloz sakızı almanın hiçbir zararı yoktur. Ancak her zaman çok fazla sakız tüketmek sindirim sistemine zarar verebilir. Bu nedenle günlük önerilen miktardan fazla tüketmekten kaçınmakta fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu