Ekonomi

BAT, azaltılmış risk Glo Hyper için FDA onayı istiyor

Dunhill ve Lucky Strike markalarıyla tanınan British American Tobacco (NYSE:BTI), Glo Hyper cihazı için riski azaltılmış bir ürün olarak onay arayarak ABD ısıtmalı tütün pazarına giriyor. Daha önce Glo’yu 2021 yılında ABD’de pazarlamak için başvuruda bulunan şirket, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) kararını bekliyor.

İcra Kurulu Başkanı Tadeu Marroco, şirketin ABD’de ısıtılmış tütünün sınırlı potansiyeline ilişkin tutumunun değişmemesine rağmen Aralık ayında Glo Hyper için değiştirilmiş riskli tütün ürünü için başvuruda bulunduklarını belirtti. Bu atılım, rakiplerin ısıtılmış tütün ürünlerini ABD pazarına sokma niyetinde olduklarının açıkça ortaya çıktığı bir zamanda gerçekleşti. Marroco, “Kategorinin bizi şaşırtması ihtimaline karşı da hazırlıklı olmak istiyoruz” dedi.

Başvuru onaylanırsa BAT, Glo’yu ABD’de daha düşük riskli bir seçenek olarak tanıtabilecek ve geleneksel sigara içimine kıyasla zararlı kimyasallara maruz kalmayı azalttığını iddia edebilecek. Bu, şirketin ısıtmalı tütün pazarının yaklaşık %70’ine hakim olan ve IQOS cihazını bu yıl ABD’de piyasaya sürmeye hazırlanan Philip Morris International’ın (NYSE: PM) sert rekabetiyle karşı karşıya olması nedeniyle değerlidir. Ayrıca Altria (NYSE: MO) ve Japan Tobacco (OTC: JAPAF) International, ABD’de ısıtmalı bir tütün cihazının piyasaya sürülmesi için ortaklık kurdu.

Isıtılmış tütün ürünleri, öğütülmüş tütünü yakmadan ısıtarak çalışır; bunun, yanma sırasında açığa çıkan zararlı kimyasalların salınımını azalttığına inanılır.

BAT’ın ısıtmalı tütündeki ilerlemesi Perşembe günü hisselerindeki yaklaşık %8’lik artışla aynı zamana denk geldi. Bu artış, şirketin Hindistan’daki ITC’deki hisselerinin bir kısmını satabileceğinin duyurulması ve tüm yıl mali sonuçlarının açıklanmasının ardından geldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habergulagac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu