Haber

Kahramanmaraş’ta hırdavat mağazası molotof kokteyli ile ateşe verildi

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren bir hırdavat mağazası gece iddiaya göre molotof kokteyliyle ateşe verildi. Yangında maddi hasarın 4 milyon lira olduğu öğrenildi.

Olay, dün gece Onikişubat ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi’nde meydana geldi. İnşaat malzemelerinin satıldığı iş yerinin önüne gelen kişi veya kişiler, iddiaya göre molotof kokteyli atarak dükkanı ateşe verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, dükkanda satılan inşaat malzemeleri kullanılamaz hale geldi.

İş yeri sahibi Muhammed Ali Gündeş, gece 02.00 sıralarında uyurken jandarma ekibinin çağrısıyla uyandırıldığını belirterek, “Bize dükkanımızın yandığını söylediler. Hemen koştuk. Jandarma ilk müdahaleyi yaptı, ardından itfaiye yangını söndürdü. Kasıtlı olarak ateşe verip içeriye molotof attılar. Kameranın yönünü çevirdiler.” “Kamera cihazı içeride olduğu için önce ofis bölümüne molotof attılar” dedi.

İş yerlerinin tamamen hasar gördüğünü belirten Gündeş, “Dükkan tamamen hasar gördü. Tamamı islenmiş, plastik malzemeler, diğer alüminyum malzemeler islenmiş, yanmış, çürümüş. Çok fazla hasarımız var. Tabii ki şüpheliler de var.” Ancak şu anda kesin bir şey söyleyemeyiz. Jandarma ekipleri olay yerinde.” “Tamirde şüphelendiği kişiler var. Hepsini araştırıyorlar. Harddiski ateşten çıkardık. Jandarma ve suçluların bulacağından eminim. Minimum 4 milyon liralık kaybımız var.” Ortalama olarak” dedi.

“Bunu yapanlar insan değil”

Yangının tüp satan dükkana sıçramadığını vurgulayarak bir facianın önüne geçildi. Gündeş, “Dükkandaki birden fazla malzeme kullanılamaz durumda. Bunu yapanlar insan değil. Bunu yapamazlar. Kimse geçimine bunu yapamaz, bunu yapmamalı. Üzerinde tüp satış noktası var. Üst katta. İşyerinde Boyalar tinerlere gitseydi bu bina tamamen yanacaktı, tüp tarafına gidecekti. Etrafta fazla sağlıklı alan kalmayacaktı. Patlayabilirdi, patlayabilirdi. Yandı. Üst katlarda misafirler var, otel sahipleri var. Burada kalıyorlar. Çok şükür onlara bir şey olmadı. Otelin camları yanabilirdi. Çok şükür sağ salim kurtulduk. Bir an önce jandarma ekiplerinin ya da üst makamların sonucunu bekliyoruz. Çünkü harddiski teslim ettik” dedi. – KAHRAMANMARAŞ

haber-arhavi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu