Haber

Diyanet’in Fetva Hattı’ndan ‘Alım’ Sorusuna Cevap

Seccade tartışmaları sürerken Diyanet Alo 190 Fetva Bordosu ilgili soruyu yanıtladı. Diyanet’e göre seccadeye basmanın günahı yok.

İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftar mitingine katılan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çektiği fotoğraf, cuma gecesi hükümete yakın çevrelerde dolaştı.

Kılıçdaroğlu seccadeyi görmediğini belirterek özür dilese de gol gösterilmeye devam edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün konuyu gündemine alarak, “Bazıları Pensilvanya’dan talimat aldıkları için seccadelere ayakkabılarıyla basabiliyorlar. Onlara göre bu yasal, yapabilirler” dedi.

Daha sonra Erdoğan, AK Partililerin kendisine ikram ettiği seccadeyi göstererek, şunları söyledi: Bu seccade ayakkabıyla yürümek için değil ha. İnşallah 15 Mayıs’ta bu seccadede namaz kılabiliriz.terimleri kullandı.

Tartışmalar devam ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı Alo 190 Fetva Hattı seccadeye ayakkabıyla basmanın hükmünü sordu.

Diken’den Bilal Çelik’in haberine göre ilgili soruya şu yanıt verildi:

‘Seccadenin hiçbir özelliği ve kutsallığı yoktur. Temizlik için kullanılan kıyafetlerimiz gibi bir şey. Üzerinde namazı hatırlatan bir şey yazılıysa, ibadete saygıyı temsil ediyorsa o kadar.

* Saflığı sağlamak niyetiyle yapılmış ve bizim için gerekli görülen bir eşyadır. Adı, secde edilen yer anlamına gelen ‘seccade’ olarak da anılırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu