Haber

Denizli’de horoz dövüşçülerine operasyon: 704 bin TL ceza kesildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde jandarma ekipleri, “Kümes hayvanlarını seven ve sergileyenler derneği” adı altında horoz dövüşlerini tespit etmek amacıyla operasyon gerçekleştirdi. Baskında hayvan sahibi olduğu tespit edilen 13 kişiye 93 bin 800 lira, kumar oynadığı tespit edilen 95 kişiye ise toplam 610 bin 375 bin lira ödeme yapıldı. Toplamda 704 bin 183 lira idari para cezası kesildi.

Güvenlik güçleri, hayvanlara işkence teşkil eden yasa dışı bahis, kumar ve hayvan dövüşü programlarına tolerans göstermemektedir. Bu kapsamda Pamukkale İlçe Komutanlığı Asayiş Timleri, Çevre, Doğa ve Hayvanları Savunma Timi, Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Kümes Hayvanlarını Sevenler ve Sergiciler Derneği’nde MA ve AD isimli şahısların horoz dövüşü ve kumar oynadıkları ihbarı üzerine, Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Pamukkale Mahallesi’ndeki adrese Kom ve JASAT grupları tarafından operasyon düzenlendi.

Toplam 704 bin TL para cezası

Yapılan operasyonda dernek bünyesinde 13 horozun dövüştürüldüğü belirlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, 13 hayvan sahibine, 6699 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14/A maddesine aykırı davranışları nedeniyle toplam 93 bin 808 TL idari yaptırım uyguladı. Diğer 95 kumarbaza toplam 5199, 610 bin 375 TL.

Söz konusu 13 horoz, Jandarma çevre koruma ekipleri tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi hayvan barınak gruplarına teslim edildi. MA ve AD isimli şüpheliler, ‘kumar oynanacak yer sağlama’ hatası nedeniyle gözaltına alındı ​​ve adli soruşturma başlatıldı. – DENİZLİ

yesilli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu