Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin’in Türkiye ziyareti Ağustos ayında gerçekleşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yapacağı ziyaretin tarihinin henüz netlik kazanmadığını ancak bu ziyaretin Ağustos ayında gerçekleşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çengelköy’deki Kerem Aydınlar Camii’nde kıldırdığı Cuma namazının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, Seçim İşleri Başkanlığı’nın gerekli tüm altyapı çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Erdoğan, yerel seçim çalışmalarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Tabii ki başta ben olmak üzere tüm Merkez Karar Kurulu üyelerim, Merkez Yürütme Kurulu üyelerim, belediye başkanlarımız, tüm milletvekillerimiz Türkiye genelinde hazırlanan programa göre göreve başladılar bile. Türkiye’yi tarıyoruz, devam edeceğiz. Mesele ülke genelinde en ideal adayları belirleyerek seçimlerden en başarılı şekilde çıkmaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye gelmesi beklenen ziyaretinin sorulması üzerine, “Tarih henüz netlik kazanmadı. Ancak Dışişleri Bakanım, İstihbarat Direktörüm hepsi görüşme yapıyor. Bu görüşmeler çerçevesinde ben Bu ziyaretin ağustos ayında gerçekleşeceğini düşünüyorum, umarım.” o cevapladı.

“Tahılları Karadeniz koridorundan Afrika ülkelerine taşıyacağız”

Erdoğan, “Fransa’nın sömürge ülkelerinden Mali yeni bir hareket başlattı. Rusya da Afrika ülkelerine ücretsiz tahıl ulaştırabileceğini açıkladı. Bu durumda Türkiye’nin pozisyonu ne olacak?” Sorulduğunda şöyle dedi:

“Bu konuda Rusya ile aynı çizgideyiz. Karadeniz koridorundan Rusya’dan gelen tahılları una çevireceğiz ve fakir Afrika ülkelerine, geri kalmış ülkelere un olarak ulaştıracağız. Hatta şu an bile Tarım Bakanlığı olarak biz Ormancılık olarak bu adımları atın, yoksul ülkelere desteğimizi ve yardımlarımızı vermeye devam edeceğiz.

Elbette bu, Fransa’nın yaptığı ilk şey değil. Yani geçmişte Cezayir’deki uygulamaları, Ruanda’daki uygulamaları, Mali’deki uygulamaları tüm dünya kayıtlarında mevcut. Ve Afrikalılar bunu çok iyi biliyor. Bakın şu anda Fransa’ya altın ve uranyum sevkiyatını tamamen durdurmuşlar. Bu, bu ülkelere yıllarca yapılan zulme bir cevaptır. Biz de onlarla olumlu ilişkilerimizi sürdürmeye çalışıyoruz.”

Kurmay Albay Gökçen Fırat’ın Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında Deniz Kuvvetleri’nde tümamiralliğe terfi ettirildiğini hatırlatan Erdoğan, “Aslında bu atamadan, bu atamadan çok memnunum. Hele böyle bir atama varken. kız amiralliğe terfi etti, çok mutlu olduk, biliyorsunuz yargıda bu tür atamalar çok oluyor ama böyle bir kızın ilk kez silahlı kuvvetlerde albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. dedi.

Cuma namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun eşlik etti.

mahmudiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu