Haber

CHP’den tüm belediyelere ‘yemek çantası’ talimatı

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tüm parti belediyelerine ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği vermeleri için çağrıda bulundu. Torun’un belediye başkanlarına gönderdiği yazıda, çocuk yoksulluğuna dikkat çekilerek, “İhtiyaç sahibi öğrencilerimize günde bir öğün sağlıklı gıda desteği sağlamak için yeni bir seferberlik başlatmak gerekiyor” denildi.

TÜM BELEDİYE LİDERLERİNE ÇAĞRI

CHP Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Torun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine tüm parti belediye başkanlarına mektup gönderdi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “CHP olarak iktidarda olmasak da çocuklarımızın beslenme sorunu için sorumluluk alıyor ve çözüm üretiyoruz. Kanayan bir yarayı kapatmak için harekete geçiyoruz. Çocuğunun çantasına mama koyamayan anneler, arkadaşlarının arasında kuru ekmekle yemek yiyen yavrularımız için yola çıktık. Şu anda birçok belediye bu hizmeti veriyor. Bu hizmeti tüm belediyelerimizde yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. İktidara davetimizdir: Mecliste reddettiniz ama belediyelerimizin bu hizmetine engel olmaya çalışmayın” diyen Torun, belediye başkanlarına yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik bunalım, tüm vatandaşlarımızı derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakmıştır. Bu tablonun en ağır şekli çocuk yoksulluğudur. Devletin bu konudaki eylemsizliği, çocuklarımızın gıda hakkına ulaşmasını zorlaştırıyor. Bu içerikte; Partimizin okullarda ücretsiz yemek verme teklifimiz TBMM’de Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine belediyelerimiz tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerimize günde bir öğün sağlıklı besin takviyesi sağlanması için yeni bir seferberlik başlatma gerekliliği doğmuştur. Belediyelerimizin çocuklarımıza beslenme yardımı yapan projelerinin diğer belediyelerde de yaygınlaştırılması konusuna eğilmekte fayda var” dedi. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu