Haber

Bakan Bayraktar’dan İliç’e ilişkin açıklama: 400 bin tıra ihtiyaç var

Erzincan İliç’te uzmanların uyarılarına rağmen işletmesine izin verilen Anagold Madencilik’e ait Çöpler Maden Sahası’nda meydana gelen heyelanda enkaz altında kalan 9 işçiden halen bir haber alınamadı.

Arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan bölgesinde 400 bin tırlık arazi kütlesinin bulunduğunu söyledi.

Bayraktar, “10 milyon metreküplük bir kara kütlesi var. İmkanımız olsaydı ve onu kaldırmaya çalışsaydık en az 400 bin kamyona ihtiyacımız olurdu.”

Bayraktar’ın verdiği bilgiye göre, metal dedektörleri ve drone radarlarıyla belirlenen alanlarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

‘HEYELAN TEHDİDİ DEVAM EDİYOR’

Bayraktar’ın açıklaması şöyle:

“En az 400 bin kamyona ihtiyaç var. Özellikle personelimizin bulunduğuna inandığımız yerleri araştırıyoruz. Burası hala çalışan bir yapı, yani heyelan tehlikesi hala devam ediyor. AFAD ekiplerinin zarar görmemesini önemsiyoruz, bu nedenle arama faaliyetlerini çok dikkatli yürütüyoruz. Bu yüzden iş zaman alıyor.

Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşlerimiz başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız çevresel etkinin ne olacağı konusunda yoğun bir çalışma yürüttüler. Tüm planlarımızın toplum sağlığına, çevreye, Fırat Havzası’na zarar vermemesi için gerekli önlemleri aldık ve alıyoruz.

Bundan sonraki adım bu bölge ve benim için özel olarak önemli bir rehabilitasyon sürecidir.

Müfettişlerimiz bu olayın temel nedenlerini bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Nerede hata, hata olduğunu ortaya çıkaracağız. Sorumluların adalet önüne çıkarılmasını sağlayacağız.

‘ŞİRKET TEMSİLCİLERİ BURADA DEĞİL’

Buradaki işletmeci şirketin özellikle yönetim düzeyinde zayıf olduğunu görüyoruz. Söz konusu yabancı şirketin temsilcileri hâlâ burada değil. “Arama kurtarma sürecini tamamladıktan sonra bu konuya ciddi bir şekilde bakacağız.”

‘İZİN SÜRECİNDE SORUN YOK’

Bayraktar, konuyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi: “Bu tesisin izinleri konusunda süreçte herhangi bir sıkıntı yok. İlgili tüm kurumlardan gerekli izinler alınmış gibi görünüyor. Ancak uygulama noktasında ilgili bakanlıklar gerekli çalışmaları yürütüyor.” Bunların sonuçlarını en kısa sürede alıp sizlerle paylaşacağız. Hiçbir şeyin örtbas edilmeyeceğini söyleyebiliriz.” verilmiş.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu