Haber

Antalya’da kıyıya vuran cesetlerin ardından Akdeniz kıyıları taranıyor

Antalya’da geçtiğimiz hafta 8 cesedin kıyıya vurması olayının ardından Akdeniz kıyıları taranmaya başlandı. Deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri, ara vermeden yavaş yavaş hem sahili hem de açıkları tarıyor. Çalışma havadan da destekleniyor. Şu ana kadar yapılan taramalarda herhangi bir cesede rastlanmadı.

Geçtiğimiz hafta Antalya sahilinde 8 cesedin bulunması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Polisi ekipleri alarma geçti. Kaleiçi Yat Limanı’ndan çok sayıda tekne hareket ederek Akdeniz kıyılarını taramaya başladı. Sahil Güvenlik gruplarının da katıldığı çalışmalara havadan da destek veriliyor. Ekipler yavaş yavaş hem kıyıda hem de açıklarda ara vermeden tarama yaparken, şu ana kadar yapılan taramalarda cesede rastlanmadı.

Orhan Çevik: “Denizi sürekli tarıyoruz”

Konuyla ilgili Antalya Valiliği’nin daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatan Çevik, 2,5-3 ay önce Lübnan’da 80-90 Suriyelinin bir gemiye bindiğini, geminin Akdeniz kıyısına gittiğine dair haber gelmediğini ve battığı yönünde değerlendirmelerin olduğunu söyledi. Bu değerlendirmelerden hareketle Çevik, olumsuz hava koşulları ve akıntılar gibi nedenlerle Antalya kıyılarına vurduğunu düşündüğünü belirterek, “Kıbrıs’ta da 3-4 cesedi kıyıya vurdu. Kıyafetlerden anlıyoruz.” ve üzerindeki ayakkabılar Suriye’de yapılmış. Dolayısıyla o tarafta da bir değerlendirmemiz var. Konu ilgili birimlerde.” “Ciddi bir şekilde takip ediliyor. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipmanlarıyla sürekli denizi tarıyor, çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar bir şeye rastlamadık. Devletimizin uluslararası sulardaki çalışmaları koordineli bir şekilde yürüteceğini düşünüyorum. Tüm kaynaklarıyla, ilgili devletlerle birlikte çalışıyoruz” dedi. – ANTALYA

haber-sarigol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu