Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi Okul Otobüsü Şoförlerine İlk Yardım Eğitimi Verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle okul servis şoförleri ve rehber yardımcı çalışanlarına yönelik ilk yardım bilinçlendirme eğitimi düzenlendi. Eğitimde katılımcılara okul araçlarında alınacak iş güvenliği önlemleri, olası kazalarda oluşabilecek kanama, yaralanma ve kırıklara karşı ilk yardım gibi birçok konu hakkında bilgi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesihem çalışanlarına hem vatandaşlarına hem de esnafına yönelik ilk yardım eğitimlerine devam ediyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Hizmet Araç Operatörleri ve Esnaf Odası iş birliğiyle, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından hemen önce okul servisi şoförleri ve rehber yardımcıları çalışanlarına yönelik ilk yardım bilinçlendirme eğitimi düzenledi.

ALANINDA UZMANLAR EŞLİĞİNDE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM

Altınpark Fuar Salonu B’de düzenlenen eğitime Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Ulaşım Daire Başkanı Ali Cengiz Akkoyunlu, Ankara Servis Araç İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, servis şoförleri ve rehber yardımcıları katıldı.

Alanında uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimde, ilk yardım nedir, olay yeri değerlendirmesi, ilk yardım nedir, kanamada ilk yardım, yaralanma, kırık, solunum yolu gibi birçok konuda bilgi verildi. Okul araçlarındaki engeller ve iş güvenliği tedbirleri.

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BU EĞİTİMLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesiİlk yardım eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, servis görevlileri ve rehber yardımcılarına verilen eğitimlerle ilgili şunları söyledi:

“Sözlerime Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın selamlarını ileterek başlamak istiyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının kazasız belasız geçmesini diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Çocuklarımızı yurtlardan okullara, okullardan yurtlara taşırken sağlıklı ve konforlu bir ulaşıma sahip olacağız. “Bu eğitimi sizin vereceğiniz konusunda hiç şüphemiz yok. Alacağınız eğitim sayesinde doğru ve zamanında müdahalelerle çocuklarımızın ve insanlarımızın hayatta kalmasına büyük katkı sağlayacaksınız. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz.”

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı ise verilen eğitimlerle ilgili şunları söyledi: “Bu eğitimlerin çok değerli olduğunu her zaman vurguluyoruz. Eğitimleri düzenleyen ve yanımızda olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz. her dönemde.”

SERVİS ALETLERİNE ETİKET TAKILIDIR

Program sonunda eğitime katılan servis şoförleri ve rehber yardımcı personele katılım sertifikaları verildi ve servis araçlarına “Bu servis çalışanına ilk yardım farkındalık eğitimi verildi” yazılı sticker yapıştırıldı.

Kaynak: ANKA / Sağlık

aricakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu