İş

TÜİK’te bazı dairelerin isim ve görevlerinde değişiklik yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesindeki bazı bölümlerin isim ve görevlerinde değişiklik yapıldı.

Kurum tarafından hazırlanan “Türkiye İstatistik Kurumu Hizmet Birimlerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, merkez teşkilatının hizmet birimlerinden Eğitim Dairesi kapatılırken, “İşgücü ve Yaşam Koşulları Dairesi Başkanlığı”nın adı “İşgücü İstatistik Dairesi Başkanlığı” oldu. “Uluslararası İlişkiler Bölümü”nün adı “Dış İlişkiler Bölümü” olarak değiştirilmiştir.

Düzenleme ile bazı birimler için yeni görevler belirlenirken, bazı birimlerde görevler değiştirildi.

Bu kapsamda Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı, tüketici fiyat hareketlerinin izlenmesine, endekslerin hesaplanmasına ve hanehalkı tüketim harcama istatistiklerinin derlenmesine yönelik istatistik ve göstergeler üretecektir.

İşgücü İstatistikleri Dairesi, hanehalkı işgücü istatistiklerini üretecektir. Ayrıca bu birim istihdam, işgücü maliyeti, kar yapısı ve fiyata ilişkin istatistik ve endeksler üretecek, misyon alanındaki uluslararası standartları ve metodolojik gelişmeleri takip edecek ve çalışmalarında uygulayacaktır. Birim, sorumlu olduğu alanlarda ulusal ve uluslararası proje çalışmaları da yürütecek.

Kısa Vadeli İş İstatistikleri Müdürlüğü ayrıca üretici fiyat hareketlerini izlemek için istatistikler, göstergeler üretecek ve endeksler hesaplayacaktır.

Metaveri Sistemleri ve Sınıflandırma Daire Başkanlığı, ulusal kayıt sistemlerinin oluşturulmasında standartları belirleyecek, uygulayacak ve kurumlar arası uyum ile uygulanmasını sağlayacaktır.

Sektörel İstatistik Dairesi, elektrik, ulaşım ve haberleşme dairelerinin yanı sıra bina ve konut verilerine ilişkin istatistikler üretecek.

??????Tarım İstatistikleri Dairesi, tarımsal fiyat hareketlerini izlemek amacıyla istatistik ve göstergeler üreterek endeks hesaplayacaktır.

Sosyal İstatistik Dairesi ayrıca gelir dağılımı, yoksulluk ve yaşam koşullarına ilişkin istatistikler üretecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu