Ekonomi

Singapur’da STI, Wall Street’teki kazançlar ve artan ticaret hacimleriyle tırmanıyor

Pazartesi günü Singapur’un Straits Times Endeksi (STI) %0,4 artışla 3.156,36 puana yükseldi. Wall Street’in çıkarlarıyla örtüşen bu yükselişe, 56,3 milyon S$ değerinde 69,8 milyon menkul kıymetin el değiştirmesiyle yüksek bir işlem hacmi eşlik etti.

Aktif gişeler arasında, hisseleri sırasıyla 6,29 S$ ve 3,10 S$’a yükselen Singapore Airlines ve CapitaLand Investment yer aldı. Seatrium ayrıca 34,2 milyon hisseyle yüksek işlem hacmine ulaşırken, Rex International istikrarlı kaldı.

Bankacılık hisseleri de piyasanın yukarı yönlü hareketine katkıda bulundu. DBS bankası 3. çeyrekte net kârında %16’lık önemli bir artışla 2,59 milyar S$’a ulaştığını bildirdi. Bu artışa, 5,2 milyar Singapur doları tutarında benzeri görülmemiş bir toplam gelir neden oldu. United Overseas Bank (UOB) ve Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC) gibi diğer bankacılık hisseleri de güç kazandı ve OCBC 13,08 S$’a yükseldi.

Genting Singapur yükselirken, daha geniş piyasada daha fazla menkul değer kazandı ve bu da STI’nin Pazartesi günkü genel olumlu performansına katkıda bulundu.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

savastepeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu