Haber

Seçim tarihi ne zaman 2023? Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesi nedir? SON DAKİKA! Seçim tarihi belli oldu!

Ülke gündeminde olan seçim konusuyla ilgili bugün bir açıklama yapan, Recep Tayyip Erdoğan ‘nin açıklaması merak edildi. Vatandaş arama motorlarında seçim tarihini araştırıyor Seçim tarihi 2023 ne zaman? Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesi nedir? SON DAKİKA! Seçim tarihi belli oldu! arama ile arandı. Detaylar burada…

SEÇİM TARİHİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta seçimlerin yapılmasına ilişkin kararnameye imza attı. İmzanın ardından açıklama yapan Erdoğan, “Resmi gazetede yayımlanacak bu kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimine başlayacak. Buna göre inşallah Milletimiz 2 ay sonra 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek.”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kameralar önünde seçim kararını imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aziz milletim, değerli basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yenileme kararına imza attım.

Özellikle yarın resmi gazetede yayınlanacak olan bu kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimine başlayacak. Buna göre milletimiz inşallah 2 ay sonra 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek.

“18 HAZİRAN’IN SAĞLIKLI BİR TARİH OLMADIĞINI DEĞERLENDİRDİK”

Bilindiği gibi yeni yıla çok kala seçim tarihini 14 Mayıs olarak güncelleme kararımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Seçim tarihini yaklaşık bir ay ileri alma kararı almamıza neden olan sebeplerden bazıları şunlardır; Öncelikle 18 Haziran, milyonlarca gencin geleceğini ilgilendiren üniversite sınav takvimine denk gelen bir tarihti. Yine bu tarih, yurt içinde ve yurt dışında yüzbinlerce vatandaşımızın hac ibadetini gerçekleştirmek üzere mübarek topraklara gittiği bir döneme denk gelmektedir. İlk ve orta dereceli okulların seçim tarihinden önce hızla tatile girmesi nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca vatandaşımız memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek için yola çıkacaktı. Bunların öncülüğünde, milletimizin iradesinin sandığa yansıması için 18 Haziran’ın sağlıklı bir tarih olmadığını değerlendirdik.

“14 MAYIS’IN KABUL OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Alternatif olarak 14 Mayıs tarihini teklif ettik. Demokratik geçmişimiz açısından da önemli bir yıl dönümüne denk gelen bu tarihin milletimiz tarafından iyi karşılandığını biliyoruz. Ancak 6 Şubat’ta ülkemizin yaşadığı iki büyük şok, seçim ve seçim tarihi tartışmalarını gündemimizden kaldırdı. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bu deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adana ve Elazığ illerinde yüreğimizi yakan can ve mal kayıplarına neden oldu. Depremin ilk günlerindeki ağır kış şartları, bozuk altyapı ve 500 kilometrelik yıkım alanının büyüklüğü işimizi oldukça zorlaştırsa da ya yol bularak ya da yol açarak halkımızın yardımına koştuk. . Bu 11 ilde yaşayan 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen geniş bir alanda hissedilen depremde 47 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti, 115 binden fazla insanımız yaralandı.

“DEPREMDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Şehirlerimizi yerle bir eden bu afette milyonlarca vatandaşımız evini kaybederken, milyonlarca vatandaşımız da sürekli sarsıntılar nedeniyle evlerine giremez hale geldi. Felaketin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm gücümüzle depremzedelerimizin yanında olduk. Afet gününden bu yana sadece Cumhurbaşkanı ve bakanları, belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, gönüllüleri, dost ülke kardeşleriyle beyin sarsıntısını ele aldık. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı yerlerde hızlı bir şekilde enkaz kaldırma ve yeni konut inşaatlarına başladık. Bölgede yaşayan halkımızın yeme içmeden barınmaya kadar temel ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmalar kurduk ve geliştirdik.

“İLK ETAPTA 319 KONUTU 1 YILDA TAMAMLAYACAĞIZ”

Sayıları hızla artan konteyner kentlerimizde zor kurallar altında hayata tutunmaya çalışan depremzedelere görece daha yeterli barınma imkanı sağlıyoruz. Kalıcı konutlarımızın inşaatına her gün yeni temeller atarak devam ediyoruz. Hedefimiz, ilk etapta 244 bin konut ve 75 bin köy konutu olmak üzere 319 bin haneyi bir yılda tamamlayarak hızlı bir şekilde hak sahiplerine teslim etmektir. Toplamda 800 bini aşkın konutun bulunduğu, yıkılan, yıkılan, ağır hasarlı, orta hasarlı 270 bin binayı depremde hasar gören şehirlerimizi sıfırdan inşa etmek temel amacımız. Yapım ve canlandırma faaliyetlerimizi kadim kent geleneklerimizi yaşatan, tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyan bir anlayışla yürütüyoruz. Tüm bu evleri adım adım tamamlayarak 3,5 milyon insanımıza yeni, inançlı ve huzurlu yaşam alanları yaratana kadar yılmadan çalışmaya kararlıyız. Aynı şekilde ülkemiz genelinde hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm projeleriyle afete dayanıklı şehirlerin inşasına hız veriyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu