Haber

Öğretmenlerden LGS yorumu: Fen zordu Türkçe ayırt edilecek

Pelin Akdemir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8. sınıfta öğrenim gören 1 milyon 246 bin 429 öğrenciye uygulanan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın iki oturumu tamamlandı. . Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulmuş ve cevaplamaları için 75 dakika süre verilmiştir. İkinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru için 80 dakika süre verildi.

LGS merkez sınavı soru ve cevap anahtarları www.meb.gov.tr ​​internet sitesinde yayınlandı. 6 Şubat’ta Maraş merkezli depremler nedeniyle LGS konuları sadece ilk dönemi kapsıyordu. Öğretmenler sınavın genel olarak kolay olduğunu ve belirleyici dersin Türkçe olduğunu açıklamışlardır.

‘FEN GEÇMİŞ YILLARA GÖRE ZOR’

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, öğretmenlerin verdiği bilgiye göre özellikle Fen sorularının geçmiş yıllara göre en zor sınav olduğunu söyledi. Erdem, “Öğretmenlerimiz Fen ve Türkçe alanındaki soruların zor olduğunu söylediler. Diğer alanlarda ise öğrenciler nispeten daha kolay soru çözdüler.”

Deprem bölgesinden Bursa’ya gelen öğrencilerin sınava girmemiş olabileceklerini ifade eden Erdem, “Aslında deprem bölgesinde durum nedir bilmiyoruz. Bursa’da hocalarımız deprem bölgesinden gelen öğrencilerin sınava girmediğini söylüyor. Bölge sınava girmedi.”Ancak ilçeden ilçeye, okuldan okula öğrencilerin aldığı eğitim fark yaratıyor. Özel okullar sınav için çalışırken devlet okullarındaki öğretmenlerimiz konuyu gündeme getirmeye çalışıyor. Bu da öğrencilerin sınavdaki başarısını etkiliyor” dedi.

‘GEÇMİŞ YILLARA GÖRE FARKLI OLDU’

İngilizce Öğretmeni Merve Yelken, “Akademik yıl boyunca düzenli olarak İngilizce çalışan ve bu kelimeleri içeren kelime ve diyalog sorularına ağırlık veren öğrenciler başarılı olacaktır. Yayınlanan örnek sorularda gördüğümüz grafik okuma sorularını göremedik” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından. Bu sınavda önceki yılların sınavlarını karşılayamadık. Özellikle soru yönergeleri diğerlerine göre ayırt ediciydi” diye konuştu.

‘SINAVIN BELİRLEYİCİ DERSİ TÜRKÇE OLDU’

Türkçe Öğretmeni Şule Türkoğlu, “Bu sınavda öncelikle Türkçe dersinin etkili olacağını söyleyebiliriz. Dikkatin yanı sıra bütüncül değerlendirme gerektiren sorularla karşılaştık. Anlam derinliğine ve bütünlüğüne dikkat etmek gerekiyordu. sorular oldukça fazlaydı. Çeldiriciler dikkatli kullanılmış. 2020 LGS’de de yaşadık. Madde dağılımlarına baktığımızda okumanın anlamı ile ilgili soruların ağırlıklandırıldığı bu sınavın belirleyici dersi Türkçe oldu” dedi.

Fen Bilgisi Öğretmeni Tuğba Batır sayısal alanın orta derecede kolay olduğunu söyledi. Batır, “Türk öğretmenler sınavın belirleyici dersinin Türkçe olduğunu söylüyorlar. Matematik ve Fen bilimleri alanında Milli Eğitimin verdiği kaynak kitaplardaki kolay soru şekilleri sınavda çıktı. Sayısal alandaki soruları çözmekte zorlanırlar.”

LGS merkezi sınav sonuçları 26 Haziran’da açıklanacak.

payasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu