Haber

Milli Savunma Bakanı Akar, konteyner kentte depremzedelerle buluştu

Depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konteyner kentteki çocuklara oyunlarına eşlik etti. Akar, okuyan bir çocuğun matematik problemini çözmesine yardım etti.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerin ortasında yer alan Adıyaman’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde brifing alan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Altınşehir Konteyner Kent’e gitti.

Buradaki çalışmalarla ilgili bilgi alıp depremzedelerle görüşen Akar, vatandaşların taleplerini tek tek dinledi. Akar, “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devletimiz yaraları sarmak için ayağa kalkıyor. Aziz milletimizle birlikte tek yumruk, tek yürek olarak tüm bu musibetlerin üstesinden geleceğiz, yaralarımızı saracağız” dedi. söz konusu.

Bakan Akar, 2016 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın konteyner kentte kalan ailesini de ziyaret etti.

Konteyner kentteki Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Akar, çocuklarla yakından ilgilendi. Burada çocuklara yönelik yürütülen etkinliklerle ilgili bilgi alan Akar, çocukların futbol karşılaşmasını izledi. Akar, okuyan bir çocuğun matematik problemini çözmesine yardım etti.

Mehmetçik’in kurduğu çadır kentte inceleme

Bakan Akar daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler’in beraberindeki Mehmetçik’in kurduğu çadır kentte incelemelerde bulundu. Buradaki seyyar mutfak, banyo ve Mehmetçik Okulu’ndaki çalışmalar hakkında bilgi alan Akar, depremzedelerle de görüştü.

Vatandaşlar, ilk andan itibaren yanlarında olan Mehmetçi’nin yardımları için Bakan Akar’a teşekkür etti. İlgilendiği çocukların oyunlarına eşlik eden Akar, çocuklara oyuncaklar ikram etti.

eruh-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu