Haber

Malatya’da çevik kuvvet polisi okul panosuna öğrenciler için mesaj yazdı

Depremlerden etkilenen Malatya’da 6 Şubat’ta görev yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir kısmı görevlerini tamamladı.

Battalgazi’de bulunan Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kalan gruplar, deprem sürecinde yaşadıklarını ve hissettiklerini bir sınıftaki akıllı tahtaya yazdı.

“Hayatın bambaşka bir yüzüyle karşılaştık”

“Sevgili kardeşlerim ve öğretmenlerim”Makale şu terimlerle başladı:

Samsun Çevik Kuvvet olarak bir süre okulunuza konuk olduk. Odalarınızı, sınıflarınızı, sıralarınızı kullandık. Bir sınıfın, bir sıranın bizim için bir yatak, bir sığınak, bir ev olacağını hiç düşünmemiştik. 6 Şubat 2023 depreminden sonra 24 saatte Malatya’ya vardık. Hayatı daha da zorlaştıran ve hayatın bambaşka bir yüzü olan hava durumu kurallarıyla karşılaştık. Karşılaştığımız karanlık durumdan kurtulup güneşi yeniden göreceğimiz o keyifli günler için bir an bile düşünmeden çalışmaya başladık. O günden bugüne çevremizde yardıma muhtaç olan herkese elimizden geleni yapmaya, devletimizin ve milletimizin varlığına yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Dördüncü günün sonunda kıymetli kardeşlerimizin okuluna geldik.

“Türk Devleti ve milletinin gücündeki birlik ve bütünlüğü canı gönülden hissettik”

Bazen koli taşıdık, bazen temizlik yaptık. En önemlisi de hayatlara dokunmak isteyen insanların, insani değerlere sahip bireylerin, dini, dili, milleti, ülkesi olmadığını, afetlerin evrensel olduğunu ve aynı zamanda tüm insanlığı ilgilendiren olaylar olduğunu gördük. Uluslararası yardım kuruluşlarının, AFAD gönüllülerinin ve ülkemizin birçok yerinden yardıma gelenlerin buluşma yeri, depremzedelerimizin de kendilerini inançla hissettikleri bir yuva olmuştur. Okulunla gurur duy. Kardeşlerimiz; Ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarına emekleri için minnettarız. Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen arama kurtarma ekiplerinin canımız için sarf ettiği çabaları, AFAD gönüllülerinin uykusuz günlerine şahit olsaydınız, korkusuzca enkaz altına giren maden personelimizin çabalarını görseydiniz. , yorulmak bilmez Emniyet Müdürlüğümüz ve Türk Silahlı Kuvvetleri, eminim duygularınızı ve gözyaşlarınızı kontrol edemezsiniz. Duyguların en ağır, gözyaşının en ağır olduğu zamanlarda bile Türk Devleti ve milletinin kudretindeki birlik ve bütünlüğü canı gönülden hissettik. Sadece insanlara uzanan insan elini değil, arama kurtarma köpeklerinin ‘hayat kurtarma’ çabasını da asla unutamayız. Kardeşlerimiz ve hocalarımız; Bazı meslekler vardır ki insanların hayatına dokunur… Çok şanslıyız ki böyle bir mesleğin içindeyiz. Bu süreçte insanların hayatlarına dokunabildiysek, insanlarımıza bir nebze de olsa güç, moral ve inanç katabildiysek ne mutlu bize. Yeni sayfalar beyazdır. Al bayrağımızdaki ay ve yıldızın beyazlığı asırlarca bizimle olsun. Hakkınız helal olsun, hakkımız sonuna kadar helal olsun.

egilhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu