Haber

Kızıyla birlikte 16 saat boyunca enkaz altında kalan baba, mezarlıkta duygusal anlar yaşadı

Kızıyla birlikte 16 saat boyunca enkaz altında kalan baba, mezarlıkta duygusal anlar yaşadı

Depremin yıl dönümünde mezarlıklar hüzünle doldu

Depremde hayatını kaybedenlerin mezarları ziyaretçi akınına uğradı

ADIYAMAN – Geçen yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta 7,7, Elbistan’da ise 7,6 büyüklüğündeki çifte depremin yıl dönümünde Adıyaman’da hayatını kaybedenler unutulmadı. 16 saat sonra kızıyla birlikte enkaz altından çıkarılan baba, ölen diğer kızı ve eşinin mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki çifte depremlerde Adıyaman’da 8 bin 387 kişi hayatını kaybetmiş, 17 bin 499 kişi de yaralanmıştı. Depremin yıl dönümünde Adıyaman şehir mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlıklara gidenler, yakınlarının mezarları başında gözyaşı döktü.

Kızıyla birlikte enkaz altında 16 saat geçirdi

Depremde 16 saat sonra kızıyla birlikte enkaz altından sağ olarak çıkarılan, eşi ve diğer kızı hayatını kaybeden Atilla Yılmaz da yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Dua ederek duygu dolu anlar yaşayan Yılmaz, “Bir yıl geçti ama bir yıldan fazla sürüyor. 3 yaşındaki prensesim geride kaldı. 16 saat enkazda birlikte kaldık. İkincisini yaşadık. Enkaz altında deprem. Her şeyin bittiği yer, sözün bittiği yerdir. Yalnız sen Böyle bir acı senin başına gelse katlanmak zorunda kalırsın ama o kadar çok insan görüyorsun ki Allah’a şükür diyoruz ki o Şehit oldu. Şehitlik kimseye nasip olmaz. En azından kızım büyüyünce annem ve kız kardeşim şehit oldu diyecek. Herkesin evi kayıp. Benim evimde sadece 10 kişi öldü. “Bir karım, bir kızım var. ve iki erkek kardeşim aileden vefat etti. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın” dedi.

Ailemden 23 kişi vefat etti

Depremde birçok yakınını kaybeden Yusuf Aşık da 6 Şubat’ta mezarlığa gitti. Yakınlarının mezarları başında dua eden Aşık, “Köyümüz hariç ailemizden 23 kişi vefat etti. Söz bitiyor, aynen böyleyiz. Bir yıldır yorgunuz, halsiziz, kötü durumdayız. Gerçekten acımız Türkiye’nin acısı. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya hepsi gitti.” “Ama Adıyaman Hatay’dan farklıydı. Artık Adıyaman’ın merkezi diye bir şey yok. Çarşıda dolaşıyorum, tanıdığım kimseyi göremiyorum. Sözün bittiği yer burası” dedi.

Mezarlıklara eli boş gelmeyenler yanlarında getirdikleri lokum, çikolata ve bisküvileri dağıtırken, çeşitli kurum ve kuruluşlar da gün boyu mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu