Haber

Kemalpaşa, Buca ve Güzelbahçe’de su sıkıntısı yaşanmayacak

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, önümüzdeki yaz aylarında İzmir’de su sorunu yaşanmaması için yatırımlarına devam ediyor. Kemalpaşa, Buca ve Güzelbahçe ilçelerine alternatif su kaynağı oluşturmak amacıyla toplam 7 adet içme suyu kuyusu üretimine başlandı.

İZSU, nüfusun yoğun olduğu ilçelerde kuraklıktan kaynaklanan su sorununun önüne geçmek için harekete geçti. Yaz aylarında en yoğun kullanım saatlerinde mevcut su kaynaklarının yetersiz kaldığı bölgelerde yeni içme suyu kuyuları açılmaktadır.

Kemalpaşa’daki kuyulardan 65 bin kişi faydalanacak
Çalışmalar kapsamında Kemalpaşa merkez, Soğukpınar ve Ulucak’ta toplam 5 kuyunun üretimine başlandı. Kuyular devreye alındığında 65 bin kişiye ilave su sağlayacak.

Buca Karaağaç’ta su sıkıntısı önleniyor
Yaz aylarında su sıkıntısı çeken bir diğer mahalle olan Buca Karacaağaç’ta yeni sondaj kuyusu inşaatı devam ediyor. Kuyu, 752 nüfuslu mahallenin yaz aylarında su sıkıntısı yaşamasını engelleyecek.

Küçükkaya Mahallesi sakinleri alternatif su kaynağına kavuştu
İZSU grupları, Güzelbahçe’nin Küçükkaya Mahallesi’nde sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede yaşayan 265 vatandaşa hizmet vermesi planlanan yeni içme suyu kuyusunun imalat çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması ve yaz başında devreye alınması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

yavuzeli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu