Haber

Kar yağmayınca yağladıkları halıda kayarak şampiyonluğa hazırlanıyorlar.

-Kar yağmayınca yağladıkları halının üzerinde kayarak şampiyonaya hazırlanıyorlar.

VAN – Vanlı minik kayakçılar, kar yağışının geç yağdığı Abalı Kayak Merkezi’nde yağlı halı ve board üzerinde kayarak Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi’nde geç kar yağışı nedeniyle kayakçılar alternatif sistemler geliştiriyor. Kar yağışının geç ve az olması nedeniyle kayakçılar yağladıkları halı ve tahtalar üzerinde antrenman yapmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kayak Federasyonu Van İl Temsilcisi Harun Altair, Abalı Kayak Merkezi’nin son birkaç yıldır iklim koşulları ve kayak merkezinin kurulduğu bölge nedeniyle kar alamadığını belirterek, şunları söyledi: çoğunlukla sezonu açamadılar. Abalı Kayak Merkezi’nde 25 genç sporcunun bulunduğunu belirten Altair, “6-7 yaş arası çocuklarımızı kışa hazırlamak, kar yağdığında temel antrenmanlarını hazırlamak, kayak sporlarını kullanabilmek amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdik. kar sürecini olabildiğince verimli bir şekilde işlemek. Özellikle temel duruşları.” Temel eğitimlerini tamamlayıp kışa hazırlamak için çocuklarımızı buraya getirip halı ya da tahtanın üzerinde kaydırıyoruz. Yağ ve deterjanlarla halıyı kayganlaştırıyoruz. Daha sonra çocukların eğilme stresini aşmaları ve temel duruşlarını sağlamaları için halının üzerine başlıyoruz. Daha sonra halıyı kaldırıp çocuğun biraz daha ilerlemesini sağlıyoruz. “Temel duruşta hızlı ve güvenli bir şekilde kaymasını sağlıyoruz” dedi.

“Çok sayıda sporcumuz Türkiye şampiyonasında madalya ve dereceler aldı”

Van’da alp disiplini kayak ve snowboard branşlarında toplam 120 aktif sporcunun bulunduğunu vurgulayan Altair, “Bunlardan 22’si Türkiye Kayak Federasyonu Alp Ligi’nde yarışan çocuklarımız, birçoğu da Türkiye şampiyonasına giden sporcularımız. ve orada yerler kazandık. Bunlar 12-14 yaş arası çocuklarımız. Türkiye Bu yaş aralığında en iyi altyapıya sahip olan Erzurum’dan sonra ikinci sıradayız. Bir önceki gruba göre verimli bir şekilde ilerledik. Madalya ve dereceler aldık. Türkiye şampiyonasında çocuklarımız milli grup sporcu adayı oldu. Bunu gördükten sonra altyapımızı güçlendirmeye çalıştık ve “6-7 yaş grubu öğrencilerimizi de buna dahil ettik. Bunun her yıl devam etmesini diliyorum” dedi.

“Van’a yakışır bir tesis kazandıracağız”

Kayak Antrenörü Bülent Kayhan, 14 yıl önce kurulan Abalı Kayak Tesisi’nin nüfusu 1 milyon 200 binin üzerinde olan ve turizm açısından değerli olan Van’a yakışmadığına dikkat çekerek, “Sporcularımız Son 4 yılda toplam 4 ay kayak yapmadık. Bu nedenle buradaki eksiklerimize odaklanıyoruz.” Hakkari başta olmak üzere çevre illerimizde kayak merkezini tamamlıyoruz. Çocuklarımızı burada kurduğumuz kamplardan alıp Türkiye şampiyonluğuna götürüyoruz. Bu anlamda Van’ın kış sporlarına yakışır tam donanımlı bir kayak merkezine kavuşacağını umuyoruz. Bu amaçla Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan “İlgili belgemizi Balcı ve Belediye Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel’e sunduk. Onlar da projemize olumlu bakıyorlar. Şu anda bir çalışma yürütülüyor.” İnşallah sporsever Valimizin de destekleriyle Van’a yakışır bir tesisi şehrimize kazandıracağız” dedi.

Minik sporcular, yağlı halıda kaymanın zor olduğunu belirterek, rakiplerinin sahip olduğu imkanlara sahip olurlarsa daha başarılı olacaklarını ve Van’ı daha doğru temsil edeceklerini söylediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu