Haber

İSKİ’nin altyapı yatırımları sürüyor

İSTANBUL (İGFA) –İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 ilçede (Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa, Zeytinburnu) yaşayan toplam 2 milyon 474 bin 793 kişiyi geçmişte yaşanan sel ve su baskınlarından kurtaracak projenin temelini attı .

“Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmursuyu ve Dere Islahı Yatırımları Temel Atma Töreni”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” maratonu kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen temel atma töreni vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Törende İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İSKİ Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmursuyu ve Dere Islahı Yatırımları Temel Atma Töreninde konuşan Lider İmamoğlu, “Kimseyi hayal kırıklığına uğratmadık. Cilalamadık. Yer üstü ve yer altı yatırımlarımızı en güçlü şekilde yaptık. Peki Ekrem İmamoğlu bunu tek başına mı başardı? Hayır. Güçlü takım arkadaşlarımla başardım. Bu takım kim? Geçmişten günümüze bu kurumda görev yapan yetenekli arkadaşlarım. Peki ne yaptık? Biz de onların sözlerine uyduk. Aklı ve bilimi dinledik. Dudaklarımızın arasından ‘böyle olsun, böyle olmasın’ diyenleri dinledik. “Sağduyuyla, milletin irfanıyla hareket ettik” dedi. “Biz sadece yerel yöneticiler veya sadece belediye başkanları olarak hareket etmiyoruz” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Topyekün bir demokrasi özeti, özgürlük, eşitlik özeti, sosyal adalet anlayışını milletin hayatına yerleştiriyoruz. Temiz yolculuk. Bu yüzden artık Boğaz’a kanalizasyon akmıyor. Bu yüzden meydanlar su altında kalmıyor, su baskınlarından dolayı sayısız ölüm olmuyor ve hiçbir zaman da olmayacak. “İstanbul’u bunların tam tersi görüntülerle güzelleştiriyoruz.” İstanbulluları üzen ve dünyaya sunulan görüntüler” dedi.

“TÜM ENGELLERİ AŞMAYA VE İSTANBUL’U YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENDİRMEYE TÜM GÜCÜMÜZLE DEVAM EDİYORUZ”

“Biz her zaman ‘Sorun varsa çözümü de vardır’ dedik ve söylemeye de devam ediyoruz” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Zaman zaman o kadar akıl almaz sorunlarla karşılaştık ki bunların bir kısmı trajikomikti. ” Ama tüm gücümüzle engelleri aşmaya ve yeni yatırımlarla İstanbul’u güçlendirmeye devam ediyoruz. Çok kolay bir kuralımız var: Halkımızın cebinden, İstanbul Belediyemizin bütçesinden bize gelen paranızın her kuruşuna sahip çıkacağız. Bu kurumun israfını ortadan kaldıracağız. Ve çok yatırım yapacağız. Onun adı; Verimli bir bütçeyi yönetin. Yani israf yok, yatırım var. Cömert bir bütçe var. Halkımızın sofrası bereketli, parası bereketli. Yeter ki işini bilen insanlar yönetici olsun. O zaman insanlarımızın sofralarında, hayatlarında yoksulluk, eksiklik kalmayacak. Elbette bu kuralları söylemek kolay ama uygulamak zordur. Özellikle günümüz ortamında. Ama inanın bana zor olanı başardık ve başarmaya da devam ediyoruz. Onun için diyoruz ki değerli hemşehrilerim; “Atık sistemini yıkarak bütçemize rahmet ve bereket getirdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu