Ekonomi

FCC, 2017 anlaşmasını sona erdirerek genişbant denetimini geri alıyor

Federal İletişim Komisyonu (FCC), geniş bant hizmet sağlayıcılarının bazı gözetim sorumluluklarını Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) devreden 2017 tarihli bir anlaşmanın feshedildiğini duyurdu.

Bu hamle, FCC tarafından geçtiğimiz hafta alınan ve 2017 yılında eski Başkan Donald Trump döneminde ortadan kaldırılan ağ tarafsızlığı kurallarını geri getirme kararının hemen ardından geldi. Kurum, geniş bant hizmetini bir telekomünikasyon hizmeti olarak yeniden sınıflandırdı ve bu da geniş bant hizmet sağlayıcılarının birincil düzenleyicisi olarak geleneksel rolünü sürdürmesine olanak sağladı.

FCC, genişbant hizmet sağlayıcılarının engelleme, yavaşlatma ve ücretli önceliklendirme gibi uygulamalarda bulunmasını yasaklayan kuralların uygulanmasını yeniden başlatıyor. Ayrıca FCC, tarihsel olarak telefon ağlarına uygulananlara benzer şeffaflık gerekliliklerini ve temel tüketici gizliliği korumalarını sürdürecek.

2017 tarihli mutabakat zaptı, FCC’nin 2015 yılında oluşturulan ağ tarafsızlığı kuralları üzerindeki yargı yetkisinden feragat etmesinin ardından, FTC’ye haksız ya da yasadışı uygulamalar için internet hizmet sağlayıcılarını soruşturma ve bunlara karşı harekete geçme yetkisi vermişti.

FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, tüketicilerin kurumdan geniş bant sağlayıcılarıyla ilgili sorunları, özellikle de farklı hizmetler için hızlı ve yavaş şeritler oluşturmak gibi ayrımcı uygulamaları ele alabilmesini beklediğini belirterek, FCC’nin son eylemi eski düzenleyici duruşuna geri dönüş sinyali veriyor.

2017 anlaşması artık geçersiz olsa da FCC, tele-pazarlama uygulamasına ilişkin 2003 tarihli bir memorandum ve 2015 FCC-FTC Tüketicinin Korunması Mutabakat Zaptı da dahil olmak üzere önceki taahhütlerin bozulmadan kalacağını açıkladı. Hem FCC hem de FTC, tüketicileri korumak için uzmanlık ve kaynaklarını paylaşarak işbirliği yapmaya devam edecek.

FTC Başkanı Lina Khan, kurumun Amerikalıları yasadışı ticari uygulamalardan korumaya olan bağlılığını dile getirerek, yapay zeka destekli ses klonlama ve süregelen robocall sorunu gibi dolandırıcılık faaliyetleriyle mücadele çabalarını vurguladı. FTC’nin FCC ile yakın bir çalışma ilişkisi sürdürme niyetini teyit etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu