Ekonomi

Ethereum’un kritik güncellemesi için kesin tarih

Investing.com – Ethereumgeliştiriciler Shapella yükseltmesiiçin daha önce belirlenen tarihi açıkladı.

Geliştiriciler, son toplantıda Ethereum ana ağ yükseltmesi için 12 Nisan’da anlaştılar. Son denetimler ve resmi mutabakata varılmasının ardından, Shapella güncellemesinin 12 Nisan’da gerçekleştirileceği kesinleşti.

Ağ güncellemesiyle ilgili detayları paylaşan Ethereum Vakfı, Shapella güncellemesinin 194.048 ağ çağında gerçekleşeceğini bildirdi. Buna göre bir dönemin 32 bloktan oluştuğu düşünüldüğünde upgrade işleminin 12 Nisan 01:27’de (TSİ) gerçekleşeceği hesaplandı.

İlk Şangay güncellemesi Ethereum ağında yayınlandığı için topluluk bu yükseltmeye odaklandı. Ardından, Capella adlı başka bir yükseltme tanıtıldı. Böylece 12 Nisan’daki mutabakat katmanı güncellemesi Shanghai olurken, yürütme katmanı güncellemesi Capella olarak adlandırılıyor.

Ağ yükseltme sürecine bir bütün olarak bakıldığında, Shapella, EIP-4895 düzeltme önerisinin Ethereum ağına entegre edilmesini sağlayacaktır. Ağda kilitli ETH’lerin serbest bırakılmasını sağlayacak olan güncelleme, süreçler için komite büyüklüğünü de kesinlikle optimize etmeyi amaçlıyor.

Güncelleme tarihinin oybirliğiyle onaylanmasının ardından, Shapella güvenlik açıklarını tespit etmek için 500.000$ duyuruldu. hata ödül programı5 Nisan’a kadar devam edecek.

Ethereum yatırımcıları Merge sonrası en büyük ağ güncellemesi için gün saymaya devam ederken, ETH fiyatı piyasa dinamiklerine bağlı olarak hareket etmeye devam ediyor. Ethereum için 1.730 dolar bölgesi son günlerde takviye olarak korunurken, bu hafta 1.700 doların sonunu kısa bir süre test ettikten sonra zirvede yer alan ETH dünden bu yana %5 artışla 1.800 doları gördü. .

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu