Haber

EN BÜYÜK DUAMIZ ONLARI AİLELERİNE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TAVSİYE ETMELERİDİR.

‘EN BÜYÜK DUAMIZ ONLARI AİLELERİNE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TAVSİYE ETMELERİDİR’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen heyelanla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Çalışanlarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.” “En büyük duamız ailelerine kavuşmalarıdır” dedi.

‘SABIRLI DERESİNİN FIRAT NEHRİNE ULAŞTIĞI MERKEZİN KAPAKLARINI KAPATMIŞTIK’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Erzincan İliç’te meydana gelen maden kazasında yer altında mahsur kalan işçilerimize bir an önce sağ salim ulaşılması en büyük temennimizdir. Sahadayız. Devletimizin tüm imkanlarıyla AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.Bununla birlikte heyelanın hemen ardından Bakanlığımız Merkez ve İl Müdürlüğüne bağlı Denetim Ekiplerini derhal bölgeye sevk ettik. Heyelan sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasını önlemek amacıyla Sabırlı Çayı’nın Fırat Nehri’ne ulaştığı menfez kapatıldı.Gruplarımız sahadaki çalışmalarını sürdürüyor ve gelişmeleri hassasiyetle takip ediyor. “Yapıyoruz” denildi.

‘DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA SAHADAKİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Erzincan İliç’te yaşanan heyelandan etkilenen madencilerimize ve bölge halkına acil şifalar diliyorum. Devletimize acil şifalar diliyorum. Devletimize acil şifalar diliyoruz.” Tüm imkanlarıyla sahada çalışmaya devam ediyor. En büyük dileğimiz bir an önce işçilerimize sağ salim ulaşmaktır.” söz konusu.

‘9 ÇALIŞANIMIZIN ENKAZ ALTINDA BULUNDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İlk tespitlere göre 9 personelimiz bugün saat 14.28’de Erzincan’ın İliç ilçesindeki mayının çökmesi altında kaldı. Olay yerine aralarında olmak üzere toplam 400 kişi geldi. AFAD İl Müdürlükleri, Erzincan JAK, Erzincan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Erzincan Gönüllüleri “İşçiler görevlendirildi. Enkaz altında kalan işçilerimize ulaşmak için çalışmalarımız başladı ve devam ediyor. Gelişmeleri kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

DOĞRU BİLGİLERİ PAYLAŞACAĞIZ

Madende inceleme yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, bölgede kurtarma ekiplerinin çalıştığını bildirdi. İncelemenin ardından açıklama yapan Vali Aydoğdu, “Bugün saat 14.28’de İliç’teki altın madeninde fabrikaya 500 metre uzaklıktaki toprak birikintilerinde heyelan yaşandı. Hem sağdan hem de soldan kayma oldu. Biliyorsunuz bazı çalışan arkadaşlarımız toprak altında. Arkadaşlarımız tespitlerini yapmışlar. Şu anda tüm arama kurtarma ekipleri burada ve çalışıyorlar. Sosyal medyada bazı kirli bilgiler dolaşıyor. Şu anda savcılık, hepsi Birlikler, AFAD, UMKE, 112, herkes burada. Lütfen bizim için değerli olan ama lütfen sağlıklı bilgi, doğru bilgi paylaşacağız. Şu anda değerli olan toprak. Altında sıkışıp kalan vatandaşlarımıza hızla ulaşacağız. ve onları canlı olarak dışarı çıkar. Bunun için gerekli tüm doğru bilgileri vereceğiz. Toprak diyoruz, tüm arkadaşlarımızla birlikte hem sağda hem de solda heyelanı gördük. Bütün arkadaşlarımız ölçüm yapıyor. Ankara’dan ekipler yola çıktı, geliyor. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yeraltına çekilmesidir. Sayın İçişleri Bakanımıza 10 dakikada bir bilgi geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Mısır’dan arayıp bilgi istedi. Burada çok çalışıyoruz ve çabalıyoruz. Bir eksiklik, kusur varsa esasen devlet halleder. Ancak şu anda en önemli önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak. Bu nedenle bizim açıklamadığımız veya resmi makamların açıklamadığı hiçbir şeye itibar etmeyin. “Bizim için en değerli şey yer altında vatandaşlarımıza ulaşmaktır” dedi.

‘NET RAKAM PAYLAŞACAĞIZ’

Basın mensuplarının yer altına gömülenlerin tam sayısını sorması üzerine Vali Aydoğdu, “Tam sayıyı biraz sonra sizlerle paylaşacağız. Tespitlerimizi yaptık. Bunu arkadaşlarımızla kesin olarak kontrol ediyoruz. Çünkü biz geldiğimizde” dedi. Kamuoyuna bilgi verin, bir daha o bilgiyi düzeltmemeliyiz.”

‘Fırat Nehri’ne sızma söz konusu değil’

Basın mensuplarının madende sızıntı olup olmadığı yönündeki sorusuna Vali Aydoğdu, “Şu anda böyle bir şey yok. Olsaydı size açıklardım. Şu anda Fırat Nehri’ne sızıntı yok” dedi. Şu anda heyelan olmuş, heyelan dışında bir sorun yok.” “Hayır. Bütün ekipler geliyor. Bütün kontrolleri yapacaklar. Şu anda Fırat Nehri’nde akıntı yok.” dedi.

İçişleri Bakanı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın bölgeye geleceğini belirten Vali Aydoğdu, “Bütün gruplar burada. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla devletin tüm imkanları seferber oldu. Bu canlara elimizden geldiğince ulaşalım.”

Muzaffer KOŞAN/ ERZİNCAN-ANKARA,

arapgirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu