Ekonomi

Eczane destek personeli eğitimleri başladı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te istihdama katkı sağlayacak projeleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası işbirliğiyle düzenlendi İstihdam Garantili Eczane Fulcrum Çalışan Eğitimidersler başladı.

ECZANELERDE ÇALIŞACAK

Yakında açılacak olan Başşehir Genç Akademi’de başlayan eğitimler 8 hafta sürecek. Başkent’te eczanelerdeki eksikliklerin giderilmesi ve istihdama katkı sağlanması amacıyla başlatılan proje kapsamında 100 kişiye eğitim veriliyor. 8 haftalık eğitim sonunda yeterlilik sınavına girecek olan başarılı katılımcılar, Ankara’da faaliyet gösteren eczanelerde istihdam edilecek.

FARKLI MESLEK KÜMELERİNE YÖNELİK EĞİTİMLER DÜZENLENMEYE DEVAM EDİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Ömür Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, İş Ortakları Daire Başkanlığı Meslek Merkezi tarafından yürütülen proje hakkında şunları söyledi:

“İstihdam Garantili Eczane Destek Personeli Eğitimi” projesi kapsamında 100 kişiye eğitim verilecektir. Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğümüze bağlı Büyükşehir Genç Akademisi’nin ilk eğitim toplantısını da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da farklı meslek gruplarından eğitim toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz.”

Ankara genelinde yaklaşık 2 bin 200 eczanenin birinci basamak sağlık hizmeti verdiğini kaydeden Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, “Bu eczanelerde eczane destek personelimizin yanı sıra eczacı yardımcıları ve eczane teknikerlerimiz bulunmaktadır. Bu alandaki açığı kapatmak ve buradaki alanı doldurmak adına Büyükşehir Belediyemizle birlikte böyle bir projeye imza attık. Bir eksikliği gidermek adına 2 ay 8 haftalık bir eğitimle eczanelerimizdeki açığı kapatmayı hedefleyen bir organizasyon düzenliyoruz.”dedi.

ABB Meslek Merkezi İdari İşler Müdürü Orhan Koçak “Sekiz haftalık eğitimin ardından istihdam desteği sağlayacağız. Kariyer Merkezi olarak vatandaşlarımızın mesleki eğitimlerine destek olacağız. Yeterlik sınavı sonrasında katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Ankara’da faaliyet gösteren eczanelere iş eşleştirmeleri yapacağız”söz konusu.

sancaktepe-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu