Haber

Düzce Belediye Başkanı İş İnsanlarıyla Buluştu

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ilde faaliyetlerini sürdüren iş insanlarıyla bir araya geldi. Belediyenin çalışmalarına destek veren farklı şube temsilcilerine teşekkür plaketleri verdi.

Başkan Faruk Özlü, yoğun bir çalışma temposuyla geçen 5 yıllık süreçte kurumun çalışmalarına destek veren tüm departman temsilcilerine teşekkür davetini ulaştırmaya devam ediyor. Kurumlar ve özel departmanlar arasındaki işbirliğinin önemini her zaman vurgulayan Lider Özlü, sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmalara destek verenler başta olmak üzere farklı departmanlardan temsilcileri Mutfak Sanatları Merkezi’nde ağırladı. Toplantıda bugüne kadar yürütülen proje çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve sosyal güçlendirmelerde Düzce Belediyesi ile iş birliğine katkı sağlayan iş insanlarına seslenen Lider Özlü; Gelecekte de sizlerle daha güçlü işbirliklerine devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

“270 haneye günde iki kez sıcak yemek ulaştırıyoruz.”

Belediye Başkanı Faruk Özlü, belediye hizmetleri ve sosyal hizmet kapasitesinden bahsederek değerli bilgiler paylaştı. Özlü, “Düzce’de 270 haneye günde iki kez sıcak yemek gönderiyoruz. 130 haneye de evde bakım hizmeti veriyoruz. Düzce’de sosyal doku analizi yaptığımızda mutlaka ihtiyaç sahibi herkese ulaşıyoruz. Hastaneyi ziyaret ettim. ve bir amca tıraş olamayacağını söyledi. Hemen ertesi gün grubumuz gitti ve isteğini yerine getirdik. Dolayısıyla yapmak istediğiniz iyilikler aslında ilgili yerlere gidiyor. Tekrar teşekkür ediyorum. Ödemek kolay değil. Her ay maaş alıyor ve yüzlerce kişinin evine ekmek getirmesini sağlıyoruz. Bu şehrin ekonomisi sizler sayesinde dönüyor. Bu yüzden “Her biriniz benim için çok değerlisiniz. Bir iş kurup büyütmek ve masraflarını ödemek kolay bir iş değildir. Benim ve kurumumuzun imkanları ölçüsünde sizlerin ve şehrimizin sorunlarını birlikte çözelim” dedi.

“Belediye olarak şehrimizi her alanda geliştiriyoruz”

Düzce’de yapılacak her yatırımın aslında Düzce Belediyesi ile doğrudan ilgili olduğunu belirten Faruk Özlü, sağlık ve eğitim yatırımlarından örnekler vererek, “Ben bir şehirdeki belediye başkanının vizyonunun şehrin kendisini yansıttığına inanıyorum. Bu şehirde” dedi. , her şey belediyeye dönüyor. Mesela milli eğitim, okullar Bir okulun yerini biz belirlemezsek nereye yapılacak? Belediye başkanlığı küçük bir ülkenin başbakanı gibidir. Bakın biz belirliyoruz. Bu şehirde hastane için yer var. Merkezde ormanlık bir araziyi Sağlık Bakanlığına tahsis ettik, denediğinizde yapılabilir. Hastane kampüsü olacak. Yatak sayımız yetersiz, şu anda çabalıyoruz. Bu yatırımları artırmak için. Ben yüksek yapılaşmaya karşıyım. Ama Sağlık Bakanlığı daha büyük bir tesis yapmak istiyor. Altına deprem izolatörleri koyacağız dediler. Bu yatırımın projelendirme çalışmaları başladı. Devlet Hastanesi statüsünün değiştirilmesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesini “Biz istiyoruz çünkü kamu hastanesi ekip sayısı belli ama eğitim hastanesi olması da burada daha fazla akademisyenin çalışması anlamına geliyor” dedi.

“Tek amacım kalıcı eserler yaratmak”

Tek amacının Düzce’ye kalıcı eserler bırakmak ve kronikleşen sorunları tamamen çözmek olduğunu belirten Başkan Özlü, birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Özlü: “Yemyeşil, aydınlık bir şehirde yaşıyoruz, şehir merkezinde yeşil alanlara ihtiyacımız var. Millet Bahçesi 2 projesine başlıyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Türkiye’nin her yerini dolaştım, birçok yeri gördüm. Düzce çok güzel bir şehir. Mesela buraya bakın 210 dönümlük bir arazi var. Kuzey Spor Kampüsü’nü yapmak istediğimiz alan. Burayı almak için çok çalıştım. Çalıştığımız çok iş var. Orası görünmüyor.Burası iki bakanlığın mahkemelik olduğu bir yerdi.Görüşmeler ve görüşmeler sayesinde bu sorunu çözdüm.Tapuyu ormana tahsis ettik, onun doldurulması için çalışma yapacağız.Kuzey’i inşa edeceğiz. Spor kampüsü. Tek amacım Düzce’de kalıcı çalışmalar yapmak. Bunlardan biri de içme suyu altyapı sistemini yenileme girişimimiz. DSİ’nin Düzce’ye 2024 ve sonrası yapacağı yatırımın toplam maliyeti 8 Milyar TL. Derelerin ıslahından Asar Çayı’na kadar “Baraj inşaatına kadar. Bunlara çalışma ve itibar yoluyla ulaşılır. Hep birlikte çalışıyoruz, güzel işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr.’nın da katıldığı toplantı, Faruk Özlü’nün iş adamlarına kurumlar arası işbirliği çalışmalarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür plaketlerini takdim etmesiyle sona erdi. – DÜZCE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu