Haber

Dünyanın en zorlu maratonuna katılan ilk Türk kadını oldu.

ANKARA (İGFA) –Eğitim dostları vakıfları, “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çocuklarımızın temel eğitimlerine katkı sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) destek vermeye devam ediyor.

Bu yıl 23 Nisan-1 Mayıs tarihleri ​​arasında 37.’si düzenlenen Des Sables Maratonu’na katılan eğitim gönüllüsü Seda Işık Çelik, TEGV’li çocuklar için Sahra Çölü’nde 7 günde 250 kilometre koştu.

Dünyanın en yoğun üç maraton etabının ortasında gösterilen Marathon Des Sables’da koşan Parıltı, bu yarışmaya katılan ilk Türk kadını oldu.

En büyük gücünü çocuklardan aldığını belirten Seda Işık Çelik, maratonla ilgili şunları söyledi:

“Marathon Des Sables’a katılarak Sahra Çölü’nde 7 günde 250 kilometre koştum. Bu yarışa katılan ilk Türk kadını olarak adımımı eğitim için attım, beyin sarsıntısından etkilenen çocuklarımızın eğitimle buluşması için TEGV aracılığıyla bağış kampanyamı yürüttüm. Dünyanın en güçlü üç maraton etabının ortasında gösterilen yarışta, sınırlı su ve acil sağlık desteği dışında tüm imkanlardan uzakta, Sahra Çölü’nün çetin koşullarında koştum. 7 gün boyunca sırt çantamdaki sınırlı ekipman ve sınırlı yiyecekle parkuru tamamlarken en büyük gücü geleceğe umutla bakan çocuklarımızdan aldım. Bir yanda 23 Nisan coşkusu, diğer yanda ülkemizi etkisi altına alan depremin yaralarının sarılması ümidiyle, TEGV çocuklarının en içten duygularıyla uğurlandım. Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirilen projede 144 çocuğumuzun bir yıllık eğitimini, TEGV’in deprem bölgesindeki eğitimi güçlendirme çalışmaları ile tamamlayabildiğim için çok mutluyum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu