Haber

Depremlerden etkilenen Diyarbakır’da 478 bin öğrenci eğitime başladı.

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da ara verilen eğitim-öğretimin ikinci dönemi bugün başladı.

Depremlerden etkilenen kentte 1.766 okulda 478 bin öğrenci ve 24 bin 316 öğretmen derse başladı. Bu okullardan biri de Kayapınar İlçe Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu oldu. Öğrenciler ilk derslerinde öğretmenleri ile sohbet ettiler. Ayrıca şehir merkezindeki yurtlarda ve çadır kentlerde kalan 794 öğrenci ulaşım sistemiyle okullarına ulaştı.

‘İLK DERSİMİZDE SOHBET VE KONUŞMA OLDU’ Sınıf öğretmeni His Çelik Artun, uzun bir aradan sonra öğrencilerini çok özlediğini belirterek, “Onların psikolojilerini geliştirmeye çalışıyorum. Oyunlar oynadık. Beraber vakit geçiriyoruz. Çok şeyimiz oluyor” dedi. Bugün eğlence dolu.İlk dersimiz sohbet ve konuşmaydı.İkinci dersimiz bahçedeydi.Oyunlar oynadık.Böyle devam ediyoruz.Okulun ilk gününü böyle değerlendireceğiz sonra derslerimize geçeceğiz.” 8 yaşındaki Elif Nisa Özer de tatilde gezdiğini, öğretmenini ve arkadaşlarını özlediğini söyledi. Özer, “Heyecanlıyım, ilk dersimizi kaçırırdık. Dışarıda oynadık” dedi.

9 yaşındaki Muzaffer Aksoy, okulların başlaması nedeniyle çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımı ve hocamı özledim. Ders veriyoruz. Çok heyecanlıyım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu