Ekonomi

Church & Dwight güçlü talep nedeniyle kar görünümünü yükseltti

OxiClean ve Batiste kuru şampuan markalarıyla tanınan Church & Dwight Co. Inc. (NYSE:CHD), güçlü ilk çeyrek sonuçları bildirdikten sonra yıllık kar tahminini yukarı yönlü revize etti. Şirketin hem ABD hem de Avrupa’da kumaş bakım ve hijyen ürünlerine yönelik talebin devam etmesi, piyasa beklentilerinin üzerinde bir performans göstermesine yardımcı oldu.

Kira ve temel gıda maddelerinin maliyetlerindeki artış nedeniyle tüketiciler üzerinde oluşan mali baskıya rağmen, köklü markalar istikrarlı bir şekilde tercih edilmeye devam ediyor. Church & Dwight’ın olumlu performansı, Clorox (NYSE:CLX), Colgate-Palmolive (NYSE:CL) ve Kimberly-Clark (NYSE:KMB) gibi artan üretim maliyetlerini önemli bir satış kaybı olmadan tüketicilere yansıtmayı başaran sektördeki benzerleriyle aynı doğrultuda.

Analistler tarafından, bu fiyat artışlarının tüketicilerin daha ucuz alternatifleri tercih etmesine yol açma potansiyeline ilişkin endişeler dile getirilmiştir. Ancak Church & Dwight’ın sonuçları, ortalama satış fiyatlarının %1,5 artması ve hacimlerin %3,7 büyümesi ile dirençli bir müşteri tabanına işaret etmektedir.

İlk çeyrekte şirketin geliri %5,1 artarak 1,50 milyar dolara ulaştı ve analistlerin 1,49 milyar dolarlık konsensüsünü aştı. Düzeltilmiş kar hisse başına 96 sente ulaşarak 87 sentlik beklentinin oldukça üzerinde gerçekleşti. İkinci çeyrek için Church & Dwight hisse başına 83 cent kâr öngörüyor ki bu da 92 centlik beklentinin altında kalıyor.

Yılın tamamında düzeltilmiş kârın %8 ila %9 oranında artması öngörülürken, bu oran daha önce tahmin edilen %7 ila %9 aralığından daha yüksek. İkinci çeyrek için satış büyümesinin %3,5 civarında olması bekleniyor ki bu da beklenen %4,4’ün biraz altında. Bu durum, şirketin özellikle yeni ürün lansmanlarına odaklanarak daha fazla promosyon yoluyla talebi artırmayı planlamasıyla ortaya çıktı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

haberbahce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu