Haber

Çanakkale’de 3. gününde devam eden yangına müdahale sürüyor

ÇANAKKALE’de örtü yangını olarak çıkan ve ormana sıçrayan yangın 3. gününde devam ediyor. Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köyleri tedbir amaçlı boşaltılırken, itfaiye ekipleriyle müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarında günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden helikopter ve uçaklar kullanılmaya başlandı. Geceleri 1 gece görüşlü yangın helikopteri. Alevlere toplam 21 hava elemanı, 60’tan fazla sprinkler ve 500’den fazla işçi müdahale ediyor.

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde önceki gün saat 16.30 sıralarında örtü yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Köylülerin ihbarı üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 33 adet su fıskiyesi, 14 adet su temin aracı, 4 dozer, 4 treyler, 7 helikopter, 4 uçak, 1 komuta aracı, kamu ve özel iş makineleri bölgeye yönlendirildi. Hava karardıktan sonra gece boyu yanan alevlere 1 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekibin yanı sıra çevrede yaşayan köylüler de kendi su tankerleri ile takviye sağladı. Balıkesir ve Bursa’dan gelen takviye ekipleriyle birlikte yangın söndürme çalışmalarına 50’den fazla sprinkler ve 500’den fazla personel katıldı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Kemel ve Yukarı Okçular köylerindeki ormanlara da sıçradı. Önlem olarak, 211 nüfuslu Kemel köyündeki alevlere havadan müdahale saat 20.30’da sonlandırıldı. Sadece 1 adet gece görüşlü itfaiye helikopteri ile müdahaleye devam edildi.

İKİNCİ GÜN YANGIN BÜYÜDÜ

Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan aktif müdahale yeniden başladı. Alevlere 13 helikopter, 5 uçak, 60 su deposu, 19 su ikmal aracı ve 543 personel ile müdahale edildi. İkinci gün hızı saatte 70 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle yangın büyüdü. Kemel’in ardından Kurşunlu, Dörtyol, Kemel, Kayadere, Işıklar ve Mareşal Fevzi Çakmak köyleri ile Damyeri mevkiindeki vatandaşlar bölgeden tahliye edildi. Bölgeye destek için 2 helikopter, 1 uçak, 49 fıskiye ve 14 iş makinesi gönderildi. İkinci gün alevlere karadan ve havadan hummalı bir şekilde müdahale edildi. Yangından Kızılkeçili, Kemel, Dörtyol, Yapıldak, Musaköy, Yukarıokçular, Kurşunlu ve Işıklar olmak üzere toplam 8 köyün etkilendiği bildirildi.

BAKAN YUMAKLI YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELER

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bölgeye gelerek havadan çıkan yangını inceledi ve Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra Orman Genel Müdürlüğü’nün itfaiye aracındaki son durum hakkında bilgi aldı. Bakan Yumaklı, yaptığı incelemelerin ardından kentten ayrıldı.

YANGIN GECE BOYUNCA SÜRDÜ

Hava kararmasının ardından yangına gece görüş özelliğine sahip helikopterle havadan, 60’tan fazla sprinkler ve 500’den fazla çalışanla karadan müdahale edildi. 3. gün ise günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden etkili hava müdahalesi başladı. Alevlere müdahale 20’den fazla uçak, 60’tan fazla su kamyonu ve çok sayıda çalışanla devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu