Haber

Beyoğlu’ndaki terör saldırısıyla ilgili dava 9 Mayıs’ta görülecek

Beyoğlu’nda 13 Kasım 2022’de terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen terör saldırısıyla ilgili aralarında Ahlam Albashir’in de bulunduğu 36 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması 9 Mayıs’ta görülecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Beyoğlu’nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin yaralandığı ve çok sayıda iş yerinin hasar gördüğü terör saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle ilgili soruşturmasını tamamladı.

İddianameyi kabul eden mahkeme, tespit tutanağında ilk duruşmanın 9-10-11 Mayıs tarihlerinde görülmesine karar verdi.

Bu kapsamda taraflara duruşma tarihini bildiren bir davetiye gönderilmesine karar verildi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında terör örgütü YPG/PYD’nin özel istihbarat elemanı olan zanlılar Ahlam Albashir ve Bilal al-Hacmaus’un tutuksuz yargılanmak üzere Türkiye’ye sevk edildiği belirtildi. patlayıcı cihazlar eşliğinde özel eğitim ve talimatlar.

İddianamede, zanlıların örgütün kurduğu şebeke aracılığıyla kaçak olarak İstanbul’a nakledilerek örgüte bağlı konutlara yerleştirildikleri belirtilirken, söz konusu eylemi bu kişilerin üzerine gerçekleştirdiklerinin belirlendiği ifade edildi. talimat.

İddianamede, zanlı Bilal el-Hacmaus’un Edirne’den yurt dışına kaçtığı ve hakkında yakalama kararı çıkarılarak kırmızı bülten istendiği vurgulanırken, Cemil Bayık ile olay örgüsünü düzenleyen örgütün yönetim ekibinde yer alan Hülya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmayla bombalı saldırı talimatı verdiği, Oran, Sabri Ok, Saliha Bişkin, Velid Halil, Layika Gültekin, Fehman Hüseyin ve Ferhat Abdi Şahin ile Halil hakkında yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi. Manja Hüseyin (Halil Menci).

Albaşir için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1949’dan 3 bin 9 yıla kadar tutukluluk istendi

İddianamede 36 sanık, “Devletin birliğini ve vatan bütünlüğünü bozmak”, “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “kasten çocuk öldürmek” suçlarından yargılandı. Tasarlama ve bombalama”, “Tasarlayarak adam öldürme”, “Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs”, “izinsiz tehlikeli madde bulundurma veya takas etme” ve “göçmen kaçakçılığı” suçlarından cezalandırılması talep edildi. .

123 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, zanlılardan Ahlam Albashir “devletin birliğini ve vatan bütünlüğünü bozmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 7 yaşından 6 aydan 15 yaşına kadar, “bir çocuğu kasıtlı olarak bombalama yoluyla öldürmek”. müebbet hapis, “tasarım bombalama yoluyla kasten öldürme” suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 99 kişiye karşı “tasarım bombalama yoluyla kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 1930’dan 2.970 yıla ve “kasıtsız bulundurma veya değiştirme” suçundan 12 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası tehlikeli malların elleri”. Toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1949’dan 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Menci, MİT nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), saldırıda kilit rol oynayan Halil Menci’nin terör örgütü PYD/YPG’nin işgal ettiği Kamışlı’da olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Örgüt tarafından korunduğu ve üst düzey YPG’lilerle temas halinde olduğu tespit edildikten sonra MİT özel harekat timince takip edilen Menci, 22 Şubat’ta Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu