Haber

Bakan Akar: Mehmetçik Zapta Gabarda Garada Teröristlerin Peşinde

Bakan Akar: “Mehmetçik şu anda Zap, Gabar, Gara’da. Teröristlerin barınakları başlarına yıkıldı”

KAYSERİ – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mehmetçik şu anda Zap, Gabar ve Gara’da teröristleri kovalıyor. Teröristlerin barınakları başlarına yıkıldı, yıkılmaya da devam ediyor.”

AK Parti’den Kayseri Milletvekili adayı gösterilen Akar, “Doğu’nun Kahramanları, sınırlarımızın bekçileri” diye hitap ettiği vatandaşlarla “Millet Meclisi”nde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erzurumlu Karslılar”. Akar, “Biz biriz, beraberiz, tek yumruk, tek yürek. Birlikte vatanımıza, milletimize güç katıyoruz. Çatlasınlar, patlasınlar” diyen Akar, her zaman büyük ve büyük bir amaç için birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi. güçlü türkiye Emniyetsiz bir geleceğin olamayacağını vurgulayan Akar, “Dışarıdaki güçlerin kuklası ve kuklası olanlara karşı mücadelemiz devam ediyor. PKK/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri kadar mücadelemiz de kararlılıkla devam ediyor.” Mehmetçik’in kararlı çalışması nedeniyle teröristlerin panik içinde olduğunu ifade eden Akar, “Şu anda teröristler korku içinde. Elebaşılar gece gündüz yaptıkları konuşmalarda efendilerinden yardım istiyor. Seçimlerden de umut bekliyorlar. Umutlarını seçimlere bağladılar.” Mehmetçiğin nefesinin teröristlerin ensesinde olduğunu belirten Akar, “Mehmetçik şu anda Zap, Gabar ve Gara’da teröristleri kovalıyor. Teröristlerin sığınakları başlarına yıkıldı, yıkılmaya da devam ediyor. Mehmetçiğin tek hedefi teröristler, orada neredeyse hedefimiz teröristler.” Mehmetçik’in teröristlerin ‘erişilemez’, ‘çıkılmaz’ dediği her yere girdiğine değinen Akar, teröristlerin Suriye’nin kuzeyinde oluşturmaya çalıştıkları terör koridorunun Mehmetçik tarafından parçalandığını hatırlattı. Akar, Türkiye’nin başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularının egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu belirterek;

“Teröristlerin önünde iki yol var ya yok olacaklar ya da adalete teslim olacaklar. Başka yol yok. Sonuna kadar gideceğiz. Korktukları başlarına gelecek. Biz teröristlerin peşindeyiz. Teröristler asla terörün temsilcisi değildir. Kürt kardeşlerimizi asla temsil edemeyiz. DEAŞ nasıl Müslümanların temsilcisi değilse, PKK/YPG de Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. Amacımız teröristlerdir. Birileri bizim faaliyetlerimizi ‘Kürtlerimizi hedef alıyor’ şeklinde çarpıtmaya çalışıyor. Kardeşler.’ Bu tam bir zırvalıktır, fitnedir, fitnedir. Türkler ve Kürtler kardeştir, biz asırlardır beraber yaşarız, ekmeğimizi suyumuzu paylaşırız. Bu Cumhuriyeti beraber paylaşırız. Bu bayrağı beraber diktik, şehitliklerde beraber yatıyoruz. Bu fitne ve fitneye asla ‘evet’ demeyeceğiz. Kimsenin dini, etnik, mezhepsel kökenine bakmayacağız, hepimiz kardeşiz, 85 milyon biriz, beraberiz.”

Başkan ve milletvekili seçimine az bir süre kaldığını belirten Akar, şöyle konuştu:

“Bu seçimlerin en önemli özelliği zihniyet sorunudur. Biz milletimizin öngörüsüne güveniyoruz. Şehitlerimizin kanıyla, gazilerimizin emeğiyle, uzun yıllardır yaptığımız çalışmalarla terörde çok değerli boşluklar kazandık.” Ancak şimdi bir kısmı çıktı, teröristlerle görüşüyor, teröristlerin taleplerini açıklıyor’ diyorlar. Bu ’20 yıl geriye gideceğiz’ demektir. Bu kabul edilemez. Bunu milletimize havale ediyoruz. Milletimiz bu öngörüleriyle bunlara izin vermeyecektir.”

Akar, konuşmasına ‘otobüs’ örneğiyle devam ederek şöyle devam etti: “Teröristler otobüsün içinde, sürücü koltuğunda PKK oturuyor. Yanında HDP, arkasında Millet İttifakı oturuyor. Bu ittifakta sizinle ve bizimle daha önce oturan insanlar, “Allah onlara akıl ve fikir versin. Bir koltuk uğruna fikirlerini değiştirdiler. O kadar çok mücadele ve çaba var ki. PKK ile tekrar iş yapmak, yanlarında olmak, bu kazanımlardan vazgeçmek ülkemize, milletimize, bayrağımıza, bayrağımıza ihanettir. Buna izin vermeyeceğiz.”

Öte yandan büyük ilgi gören etkinlik öncesinde Akar’a ‘Ömer Halis’ isimli bir çocuk tarafından Türk bayrağı takdim edildi. Akar, kendisine verilen bayrağı alkışlar arasında öperek teslim aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu