Haber

107 saat sonra kurtarıldı! Parmak emme videosuyla Türkiye’nin gündemine oturan bebekle ilgili haber var.

Hatay’ın Antakya ilçesinde enkazdan minik bedeniyle çıkarılan 2 aylık kız bebek, ambulans helikopterle Adana’ya sevk edildi. Ekipler tarafından götürüldüğü yerden helikopterle Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan bebeğin yapılan taramalarda sağlıklı olduğu belirlendi. Yüzünde tek bir çizik bile olmayan bebek, doktor ve hemşirelerin gözdesi oldu.

BAKAN KOCA SON DURUMU PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin konuştuğu bebeğin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, “Hatay’da 107’nci saatte enkazdan kurtarılarak saatlerce aç kalmasına rağmen hayatta kalan bebeğimiz, tüm Türkiye’nin ekranlardan tanıdığı Adana Şehir Hastanesi’nde ve sağlık durumu iyi.”

“HALA VELİLERE ULAŞMADIK”

Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Başhekim Yardımcısı Nurşah Keskin, bebeğin anne babasına şu anda ulaşılamadığı bilgisini verdi. Keskin, “Bebeğimiz 5 gün moloz altında kaldı. Daha sonra hava ambulansı ile hastanemize getirildi. Genel durumu yeterli kafa travması değil. Rastgele bir morluğu var, herhangi bir yaralanması yok. Mucize gibi” dedi. o kadar moloz altında o kadar iyi ki hepimize iyi geldi umut oldu hepimize içimizi ısıtan bir gelişme oldu bebeğimiz çok iyi tedavisi devam ediyor sağlık durumu iyi stabilize olmadı.Anne ve babasına şu an ulaşamadık.Hastanede kaldığı süre boyunca bize emanet.7 gün 24 saat istekli ablaları var.Onlara da sevgiler, saygılar.” tanımlama çalışmaları için çok çalışıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, kolluk kuvvetleri, hastanemizdeki sosyal hizmet birimi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile özverili bir şekilde çalışıyoruz. Bu bebek bu çalışmaların sonuna kadar bizimle. Biz hem anneyiz hem de babayız” dedi.

celtikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu